"O echipa de experti in slujba inimii tale"

Cum sa ai o inima sanatoasa
Noua ne pasa de sanatatea ta
Oferim cele mai bune solutii

INFARCTUL MIOCARDIC

In cazul obliterarii complete a lumenului unei artere coronare (secundar unui proces de tromboza supraadaugat leziunilor aterosclerotice) se produce oprirea sau scaderea severa a fluxului coronarian in teritoriul miocardic deservit, cu aparitia, in absenta unei circulatii colaterale eficiente (circulatie de suplinire), a necrozei miocardice (moarte celulara) si infarctului miocardic acut. In marea majoritate a cazurilor simptomatologia este reprezentata de aparitia durerii de tip anginos, dar de intensitate mult mai mare, cu durata prelungita (peste 20 minute, uneori ore, zile), care nu cedeaza la administrari repetate de nitroglicerina sublingual. Durerea poate aparea in orice moment al zilei, mai frecvent matinal, atat in repaus cat si dupa efort, fiind precedata adeseori de aparitia de episoade repetate de durere mai putin intensa in zilele (saptamanile) anterioare.

ATENTIE! In cazul aparitiei unei dureri in piept noi, persistente (in cazul pacientilor nediagnosticati) sau a agravarii simptomelor obisnuite trebuie sa va prezentati de urgenta la medic (serviciul de urgenta, medic cardiolog, medic de familie). Aspectul ECG insotit de anamneza si examenul clinic pot conduce in majoritatea cazurilor spre stabilirea sau infirmarea unei cauze coronariene a simptomatologiei dumneavoastra sau pot indica necesitatea efectuarii de investigatii suplimentare. Prezentarea rapida la medic este cruciala in cazul aparitiei unui infarct miocardic acut, situatie in care tratamentul specific administrat in primele minute-ore de la debutul simptomelor amelioreaza semnificativ evolutia ulterioara si prognosticul.

Alte simptome care pot aparea in boala coronariana, dar nu sunt in mod obligatoriu legate de aceasta, sunt oboseala marcata, dispneea (lipsa de aer) de efort si de repaus, palpitatiile, episoadele sincopale etc.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati capitolul Cardiopatia ischemica


Cardiopro 1 Cardiopro 2 Cardiopro 3
$('#fade').cycle();
Harta site
Cardiologie - Cardio - Inima - Clinica privata - Angina pectorala - Infarct miocardic - Stent - Coronarografie - Angiocoronarografie - Clinica privata - Hipertensiune arteriala - Insuficienta cardiaca - Aritmii - Fibrilatie atriala - Coronare - Circulatie coronariana - Angioplastie - Boli cardiovasculare - Cardiolife - Drug eluting stent - ECG - Electrocardiograma - Ecografie cardiaca - Ecocardiografie - Test de efort - Holter - Consultatie - Fibrom uterin - Embolizari - Stimulator cardiac - Defibrilator cardiac - Pacient - Spital privat - Doctor - Bogdan Mut - Milovan Slovanski - Cristian Dina